svjetionik.scri.hr

ŠTO NAS VEŽE I SPAJA..”: Organiziramo radionicu povodom Dana tolerancije – prijavi se!

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, 16. studenog, Studentski centar Rijeka i Sveučilišni savjetovališni centar organiziraju radionicu pod nazivom “Što nas veže i spaja, a što razdvaja?”.

Tolerancija je dio međunarodnih instrumenata ljudskih prava, usvojenih tijekom proteklih pedeset godina, s naglaskom potreba da sve države trebaju osigurati jednakost postupanja.

Nepravde, nasilje, diskriminiranje i govor mržnje posljedice su netolerantnog ponašanja, a mogu se spriječiti edukacijom, preventivnih programa, senzibilizacijom i dobrom komunikacijom.

Radionica povodom Dana tolerancije će se održati u četvrtak 16.11. od 12:00 do 13:30 sati u Caffe baru Kampus – Akvarij.

U poticajnom okruženju za učenje, propitivat ćemo koncepte tolerancije i kognitivnih pristranosti te uz praktične aktivnosti senzibilizirati sudionika/ca o važnosti poštivanja i uvažavanja različitosti, što je i cilj Međunarodnog dana tolerancije.

Radionicu će voditi Sandra Nuždić i Klara Grašić iz Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci. Klara Grašić je studentica završne godine psihologije aktivna u radu Sveučilišnog savjetovališnog centra dok Sandra Nuždić radi kao savjetnica za studente kojima je potrebna određena akademska prilagodba i dio je sveučilišnog tima koji se bavi temama pravičnosti i uključivost u (visokom) obrazovanju.

Prijaviti se možete i putem obrasca – https://forms.gle/nzWmpz7jnJGLcLCF7.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme