svjetionik.scri.hr

ŠTO RADIŠ ŽENSKA GLAVO?: SKC priprema aktivistički program povodom Međunarodnog dana žena-evo što je u ponudi!

Što radiš ženska glavo?“ – aktivistički je umjetnički program SKC-a (Studentski kulturni centar) povodom Međunarodnog dana žena!

Ususret Danu žena SKC organizira aktivistički program kroz kojeg ukazuje na važnost ljudskih prava, rodnu ravnopravnost i aktivističko djelovanje te prikazujemo radove osam mladih umjetnica.

Program počinje sutra odnosno od 7. do 13. ožujka u Galeriji SKC.

Ulaz je slobodan.

Radionica: Izrada transparenata za Noćni marš

U utorak (7. ožujka) u prostoru Galerije SKC od 16 do 20 sati ponovno lijepimo, crtamo, šaramo, pišemo i izrađujemo transparente za Noćni marš koji se održava na Međunarodni dan žena, 8. ožujka 2023. od 17 sati. Pozivamo sve zainteresirane da naoštre riječi, rečenice, pokliče, … i na transparentima oblikuju frustracije i aktivističku potporu ženskim pravima! Materijal za izradu transparenata je osiguran!, pozivaju organizatori.

Sljedeći događaj je Što to radiš, ženska glavo?, a riječ je o skupnoj izložbi APURI – a studentica o postajanju umjetnicom.

Tradicionalna naslovna pejorativna sintagma koristi se za metaforično ironično upravo s namjerom istraživanja kreativnog procesa i rada studentica-umjetnica. Uvidom u radove ulazi se u svijet, u procese rada, učenja i propitivanja kako se postaje umjetnicom.

Povodom Dana žena, pitamo se što rade te ženske glave? Izložbu čine radovi studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci koje djeluju u polju skulpture, grafike i slike. Izlažu: Timna Malešević, Soraja Kos, Aneli Sošić, Matea Oslić, Anamarija Špicar, Doris La Mazza, Maja Mičić, Kaja Resman, dalje saznajemo.

Otvorenje će se održati u srijedu, 8. ožujka u 19:30. Izložba ostaje otvorena do 13. ožujka 2023. te će se moći pogledati tijekom radnog vremena galerije (radnim danom i subotom od 17 do 20 sati).

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme