svjetionik.scri.hr

STUDENTI POZOR: Studentski centar Rijeka objavio poziv za dodjelu subvencije za privatni smještaj

U tijeku je javni poziv Studentskog centra Rijeka za dodjelu jednokratne subvencije studentima koji su podstanari.

Radi se o jednokratnoj subvenciji koja iznosi 248,86 eura (1.875 kuna), a u Rijeci je može dobiti 396 studenata Sveučilišta u Rijeci i Veleučilišta u Rijeci.

Prijave su otvorene do 10.02.2023. godine do 12 sati.

Uvjet za dobivanje ove subvencije je da se radi o studentu koji je tražio smještaj u domu, a nije ga dobio, stoga je bio primoran tražiti privatni smještaj.

Važno: navedeno se ne odnosi na studente koji su do dana potpisa Sporazuma bili pozvani za smještaj s rang liste čekanja, ali su tu mogućnost odbili.

Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je kako će subvencionirati troškove stanovanja redovitih studenata kod privatnih stanodavaca koji se, unatoč ispunjenim uvjetima, nalaze na listi čekanja za stanovanje u studentskom domu. Temeljem toga Studentski centar u Rijeci potpisao je sporazum s Primorsko-goranskom županijom o subvencioniranju.

– Navedeni iznos predstavlja jednokratnu subvenciju koja ne utječe na pravo studenata da ostvare mogućnost subvencioniranog smještaja u objektima smještaja Studentskog centra u 2023. godini prema provedenom Natječaju za dodjelu prava na subvencionirano stanovanje redovitih studenata u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2022./2023., ističu u SCRI -u.

Ispunjavam uvjete – što trebam?

Svi koji zadovoljavaju istaknute uvjete trebaju dostaviti potvrdu o redovitom studiju ne stariju od 30 dana te ispunjenu i potpisanu suglasnost do 10. veljače u 12 sati.

Suglasnost se može preuzeti ovdje.

Dokumente slati skenirano na email dom@scri.hr ili ih se osobno može donijeti na recepciju Studentskog naselja Ivan Goran Kovačić odnosno na recepciju Studentskog naselja Trsat.

Inače, Središnji državni ured potpisat će, osim sa Zagrebom i Rijekom, ugovore i sa Splitsko-dalmatinskom, Istarskom i Varaždinskom županijom te su sredstva namijenjena studentima koji studiraju u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici i Bjelovaru.

U ostalim gradovima, naglasili su, nije bilo studenata koji prema stečenim uvjetima nisu ostvarili smještaj u kapacitetima studentskih domova. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme