svjetionik.scri.hr
Dobitnici nagrada

SVEUČILIŠNA FOTO GRUPA BALTAZAR: Dodjela nagrada pobjednicima foto natječaja

Danas se u prostorima Caffe bara Kampus (Akvarij), u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama, održala prigodna dodjela nagrada pobjednicima foto natječaja Sveučilišne foto grupe Baltazar. Središnja tema ovogodišnjeg foto natječaja su SJEĆANJA.

Foto natječaj okupio je brojne ljubitelje fotografije

Kao i do sada, foto natječaj Sveučilišne foto grupe Baltazar okupio je brojne ljubitelje fotografije. Na foto natječaj prijavilo se sveukupno 13 autora koji su konkurirali za jednu od bogatih nagrada. Stručni žiri u sastavu mr. sig. Dinka Jurjevića, ravnatelja Studentskog centra Rijeka, red. prf. art Želimir Hladnik s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Tee Marinović studentice i članice foto grupe Baltazar odlučivali su o najboljim fotografijama.

Prvu nagradu je osvojio Ivan Starčević s fotografijom naziva “Mladost”, drugu nagradu osvojila je Leonarda Brnas s fotografijom naziva “Zagrljaj” te je treću nagradu osvojio Jan Mastrović s fotografijom naziva “pm2016”. Dobitnici svoje nagrade – poklon bonove mogu iskoristiti u Student Shopu Studentskog centra Rijeka.

Kako su nastale pobjedničke fotografije?

Leonarda nam je ispričala kako je njezina fotografija nastala tijekom jedne obiteljske zimske šetnje na vrh Učke uz predivan zalazak Sunca iznad oblaka. Ivanova fotografija nastala je tijekom lockdowna kada se zajedno sa svojom prijateljicom uputio u neplanirano fotografiranje u prirodi.

Virtualna izložba Sveučilišne foto grupe Baltazar

Vanja Korica, koordinatorica Sveučilišne foto grupe Baltazar pohvalila je pristigle radove autora i istaknula kako su svi studenti dobrodošli učlaniti se u foto grupu. Isto tako najavila je kako se uskoro očekuje virtualna izložba pristiglih radova.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme