svjetionik.scri.hr

SVEUČILIŠTE: Otvoren poziv za YUFE Challenge te natječaj za studijski boravak – Erasmus

Sveučilište u Rijeci raspisalo jedan javni poziv i jedan natječaj za mobilnost mladih – Ersamus.

Prijave u tijeku!

Yuffe Challenge

U okviru europskog projekta YUFE (Young Universities for the Future of Europe), mreže 10 europskih sveučilišta, otvoren je novi poziv za dostavu izazova za tzv. YUFE Challenge timove.

Ako imate ideju, izazov ili problem – društvene, tehnološke ili znanstvene prirode – koji biste ponudili na rješavanje međunarodnim i multidisciplinarnim timovima studenata iz 10 članica YUFE mreže, pozivamo vas da ga prijavite Centru za inovacijske inicijative Sveučilišta u Rijeci, dostavom popunjenog obrasca na adresu e-pošte inovacije@uniri.hr, najkasnije do ponedjeljka 12. lipnja.

Zaprimljeni izazovi evaluirat će se do kraja mjeseca, a oni odabrani provodit će se naredne akademske godine, u kontinuiranom trajanju od 90 dana, tijekom kojih će studenti uz stručno vodstvo, te uz sudjelovanje predlagatelja izazova, raditi na osmišljavanju rješenja zadanih izazova.

Više detalja o YUFE Challenge timovima i drugim YUFE aktivnostima iz područja poduzetništva i inovacija dostupno je na mrežnim stranicama YUFE mreže.

Novi Ersamus natječaj

Sveučilište u Rijeci 25. svibnja 2023. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata radi studijskog boravka u ljetnom semestru 2023./2024. u okviru programa Erasmus+ (Budžet projekta: 2023-1-HR01-KA131-HED-000113440).

Mobilnost se može ostvariti u zemljama Europske Unije, Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji ili Turskoj te mora biti ostvarena u razdoblju od 1. 1. 2024. do 30. rujna 2024.

Najkraće trajanje standardne (fizičke) studentske mobilnosti je 2 mjeseca, a najdulje 12 mjeseci.

U dogovoru s inozemnom institucijom, studenti preddiplomskog i diplomskog studija mogu ostvariti i tzv. blended mobilnost – kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju od 5-30 dana uz obveznu virtualnu mobilnost prije, tijekom i/ili nakon fizičkog dijela mobilnosti. Blended mobilnost u svrhu studijskog boravka mora rezultirati s minimalno ostvarena 3 ECTS boda.

Studenti na poslijediplomskom studiju mogu tijekom studija ostvariti kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju od 5-30 dana bez obvezne virtualne mobilnosti. U tom slučaju, mobilnost ne mora rezultirati s minimalno ostvarena 3 ECTS boda.

Rok za prijavu: 12. rujna 2023. (12:00 sati)

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/

Kontakt:
Centar za međunarodnu mobilnost
international@uniri.hr

(ljiljana hlača)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme