svjetionik.scri.hr

JEDRENJE: Na Studentskoj Fiumanki natjecat će se čak 18 ekipa

Drugo izdanje Studentske Fiumanke otvorit će tjedan jedrenja u Rijeci i 24. izdanje popularne jedriličarske regate Fiumanke, a koja ove godine traje od 4. do 11. lipnja. Studenti riječkog sveučilišta, jedrit će u čak 18 posada, od 5. do 7. lipnja, najavljeno je na rektoratu riječkog Sveučilišta.

Uoči tog događaja, a u kontekstu realizacije ovog projekta na rektoratu je potpisan sporazum o suradnji i partnerstvu, a potpisale su ga – rektorica riječkog Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, Ljiljana Ivetac u ime Jedriličarskog kluba Maxi te Tamara Puschmann za Riječki sportski sveučilišni savez.

Sve veći interes za sudjelovanje

Rektorica dr.sc. Snježana Prijić – Samaržija tom je prilikom rekla da Studentska Fiumanka ima sve veći interes u djelatnika i studenata.

-Sveučilište u Rijeci posvećeno je tome da promovira identitet Rijeke kao destinacije, kao pomorskog i morskog grada, sveučilišnog grada, orijentiranog na studente. Želimo studentima osigurati što bolji standard, a Fiumanka je nadstandard, puno više od jedrenja. Prošlogodišnja Studentska Fiumanka bila je iznimno uspješna i tražilo se mjesto više na jedrilicama. Smatram da smo na dobrom putu da to događanje postane riječka tradicija. Razmišljamo i o tome da utrku od iduće godine podignemo i na međunarodni nivo, rekla je na predstavljanju rektorica.

Već sada tradicionalni događaj

Prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić rekla je da na Sveučilištu u Rijeci žele razvijati studenski i rekreativni sport, kao nadogradnju za studente, ali i za djelatnike.

– Iz vlastitog iskustva od lani, mogu reći kako na Studentskoj Fiumanki, iako se radi o utrci, vlada neformalnost i prijateljska atmosfera. Želimo se profilirati kao sveučilište, koje je okrenuto moru i morskim sportovima, zaključila je prorektorica Marta Žuvić.

Studentska Fiumanka već je sada događaj koji promiče duh riječke sveučilišne zajednice, a zahvaljujući Hrvatskom akademskom sveučilišnom savezu, Studentskom centru Sveučilišta u Rijeci te Pomorskom fakultetu u Rijeci – regata je za sudionike besplatna. Na taj način omogućeno je stjecanje novih znanja i vještina te uživanje u aktivnostima na moru.

(ljiljana hlača)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme