svjetionik.scri.hr

VEĆA ZAPOŠLJIVOST STUDENATA FMTU -a: Od sljedeće akademske godine stručna praksa i u turističkim zajednicama

Studenti Fakulteta za menandžment u turizmu i ugostiteljstvu od sljedeće akademske godine stručnu praksu moći će obaviti i u turističkim zajednicama Primorsko – goranske županije.

Naime, krajem travnja potpisani su sporazumi s direktorima i direktoricama turističkih zajednica odnosno suradnju Fakultetu u tom dijelu pružili su: Dalibor Cvitković – Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Željka Stašić – Turistička zajednica Grada Cresa, Majda Šale – Turistička zajednica otoka Krka, Ivana Kovačić – Turistička zajednica Grada Krka, Ivana Topić – Turistička zajednica Općine Baška, Boris Latinović – Turistička zajednica Općine Dobrinj, Andrea Orlić Čutul – Turistička zajednica Općine Omišalj, Daniel Manzoni – Turistička zajednice Općine Malinska-Dubašnica, Branko Karabaić – Turistička zajednica Općine Punat. Svoju podršku također su iskazali predstavnici Turističke zajednice Grada Raba, Turističke zajednice Općine Lopar kao i Turističke zajednice Općine Vrbnik.

– Kao dio programa na četvrtoj godini preddiplomskog studija, studentima se kroz kolegij Stručna praksa omogućava da stečena teorijska znanja primjene u praksi i da se na taj način što adekvatnije pripreme za rad u realnom sektoru. Stručna praksa obvezna je za sve redovite i izvanredne studente, a po njenom završetku, studenti ostvaruju 14 ECTS-a, saznajemo od Fakulteta.

Stručna praksa koncipirana na ovaj način omogućuje da studenti postanu konkurentniji na tržištu rada, unaprjeđuju praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti.

– Želimo povećati zapošljivost studenata, a kod ovakvih suradnji otvara se mogućnost da student pronađe budućeg poslodavca, ali da i poslodavac u predsezoni pronađe potencijalnog djelatnika, budući da se praksa obavlja pred ljeto. Student će izabrati grad gdje želi obaviti praksu, a Fakultet je taj koji će studentu ponuditi ustanovu s kojom ima sklopljen ugovor, izjavila je dekanica FMTU -a dr. sc. Sandra Janković.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme