svjetionik.scri.hr

VELIKA NAJAVA: Danas počinje 10. izdanje Impulse festival – evo i programa

Sve je spremno za jubilarno deseto izdanje Impulse Festivala koje će se održati od 17. do 23. travnja na više gradskih lokacija. Publika će moći uživati u koncertima na kojima nastupaju kako nova tako i već renomirana imena, glazbeno-edukativnim tribinama, filmskim projekcijama, sajmu ploča i neizostavnim plesnim partyjima.

Od 17. do 23. travnja 2023. godine, održat će se 10. jubilarno izdanje Impulse festivalu u zajedničkoj organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Distune promotiona.

POSEBNE STUDENTSKE POGODNOSTI: I ove godine u ponudi je ponovno studentski popust. Uz predočenje x-ice studentice i studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (na ulazu), ako isti program nije rasprodan.

Cijeli program se može preuzeti sa službene stranice SKC-a, a ovdje ukratko izdvajamo:

Filmski program:

Otvaranje, ali i zatvaranje festivala je u znaku filma u Art-kinu. Otvorenje u ponedjeljak, 17. 4. donosi regionalnu premijeru nagrađivanog glazbenog dokumentarca This is National Wake .

Zadnjeg dana festivala, u nedjelju 23. 4. publika će moći uživati u posebnoj projekciji uz glazbenu pratnju. Naime, čuveni “Berlin, simfonija velegrada” ritmički je i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film kojeg će uživo pratiti sjajni Chuisa svojom glazbenom interpretacijom.

Hedliner festivala: Porinom nagrađeni reper Vojko V vraća se u Rijeku! Riječka promocija novog albuma zakazana je zasubotu, 22. 4. u Pogonu kulture.

Posebna gošća: Kantautorica Michelle Gurevich posebna je gošća festivala čiji je nastup zakazan za 20. 4. na botelu Marina rasprodan.

Glazbena edukacija

Jedan od ciljeva festivala je i međusobno povezivanja osoba, odnosno organizacija koje se bave glazbom kroz neformalaniji pristup, a ovogodišnje izdanje nudi čak dvije tribine.

Prva je na rasporedu u OKC Palachu, u utorak, 18. 4. pod nazivom „Akreditacija“ i tematski se bavi glazbenim novinarstvom u Hrvatskoj.

“Kako to?” naziv je druge tribine koja će se održati u prostoru RiHuba u subotu, 22. 4. Gosti, Andrija Vujević poznatiji kao Vojko V, Antonio Livaić, radijski voditelj i glazbenik te Dunja Matić Benčić asistentica na pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, razgovarat će o glazbi i mladima, kao i o tome što industrija uvjetuje da bi trebali slušati. Ulaz na obje tribine je slobodan.

Kako do ulaznica?

Ulaznice za sve programe nalaze se u Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a) i/li putem sustava Entrio, No, za filmski segment festivala ulaznice je moguće kupiti i na blagajni Art kina i/li putem sustava ulaznice.hr. Ulaz za party moment je moguće kupiti isključivo na ulazu u klub Manual. Topla preporuka za kupovinu ulaznica u pretprodaji zbog ograničenih kapaciteta svih prostora.

DOGAĐAJI:

17. – 23.4. Impulse Festival 2023.

17.4. “This Is National Wake

18.4. Akreditacija

19.4. Polarne ptice

20.4. Michelle Gurevich

21.4. Šajzerbiterlemon + Those Herds

22.4. Sajam ploča

22.4. Kako to?

22.4. Skotni Vrag + Tidal Pull

22.4. Vojko V

23.4. Chui svira Berlin u Art-kinu

Više o Impulse Festivalu pronađite na mrežnoj stranici SKC-a i poveznicama: Facebook i Instagram.

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme