svjetionik.scri.hr

VESLAČKA FEŠTA U LUCI: Održana regata Pomorskog fakulteta u Rijeci, snage odmjerile čak 26 ekipa

U organizaciji Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u lučkom akvatoriju održana je tradicionalna 22. međunarodna riječka regata u mornarskom veslanju.

Na regati su sudjelovali studentice i studenti različitih studijskih smjerova, te djelatnice i djelatnici Pomorskog fakulteta u Rijeci, učenice i učenici srednjih pomorskih škola, ekipe sastavnica Sveučilišta u Rijeci, suradnici odnosno djelatnici iz riječkih tvrtki, te gosti iz inozemstva.

Regata u veslanju, popularna među mladima, zapravo je prilika za pokazivanje vještine i discipline te sportskog nadmetanja.

Bilo je dosta sudionika u natjecanju, a koji su bili raspoređeni u četiri kategorije; studentske ekipe, među kojima su pod nazivom Starci i more nastupili i Alumni, odnosno diplomirani studenti Pomorskog fakulteta, međunarodne ženske i muške ekipe, koje su činile posade studenata Pomorskog i Tehničkog fakulteta u Rijeci, Pomorske škole iz Bakra i Fakulteta za pomorstvo i promet iz Portoroža.

Posebna atrakcija je bilo revijalno natjecanje u kojemu su, u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupili djelatnici i djelatnice Pomorskog fakulteta i Jadranskog pomorskog servisa (JPS), te u muškim kategorijama ekipe Tehničkog fakulteta, Luke Rijeka d.d., Jadroagenta, KBC-a Kantrida, Izviđači, Veterani Pomorskog fakulteta iz Portoroža i Riječke karnevalske udruge. Ukupno čak 26 ekipa.

Sudionike su došli pozdraviti i podržati i riječki gradonačelnik Marko Filipović, rektorica riječkog Sveučilišta porf.dr.sc. Snježana Prijić-Samaržija, i dekanica Pomorskog fakulteta prof.dr.sc. Ana Perić Hadžić.

Uz veslačko natjecanje, tijekom dana sudionike i publiku zabavljao je DJ Bosco, kasnije grupa Venus, a da nitko od sudionika odnosno posjetitelja ne ostane gladan pobrinuo se Studentski centar Rijeka sa svojom ugositeljskom ponudom. (ljiljana hlača)

(foto: Kurti, uz dopuštenje Pomorskog fakulteta Rijeka)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme