svjetionik.scri.hr

VIDEO SAVJETNIK: Postani e – Građanin i iskoristi mogućnosti ove digitalne platforme

Portal Moja Rijeka objavio je članak o digitalnoj platformi e-Građani Republike Hrvatske s ciljem približavanja iste mlađim korisnicima.

Mnogi još nisu upoznati s mogućnostima ove platforme, a pomoću koje je omogućen “brz i jednostavan pristup dokumentima, obrascima i drugim digitalnim uslugama“, bez obilaženja različitih institucija i čekanja u redovima.

-Online platforma e-Građani može biti posebno korisna mladim ljudima koji tako, primjerice, mogu: pregledati svoje liječničke recepte, zatražiti dokumente kao što su domovnica, vozačka dozvola ili putovnica, zatražiti potvrdu o nekažnjavanju, pristupiti informacijama o svojim obrazovnim postignućima, tečajevima i dr. edukativnim materijalima, dalje se navodi na spomenutom portalu.

Studenti mogu putem platforme dobiti informacije o upisima na fakultete, ispitima i ocjenama, zatim provjeriti svoj studentski status, izvaditi studentski ugovor, ispisati potvrde o upisu, redovitom studiranju i slično. Putem e-Građanina dostupne su im i informacije o stipendijama, studentskim kreditima ili drugim oblicima financijske pomoći.

Postupak registracije je dostupan – ovdje.

Tu je i kratki vodič za korištenje sustava e-Građani kroz koji nas vodi Hana Galogaža Lanča iz Centra tehničke kulture Rijeka!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme