svjetionik.scri.hr

VOLONTERI PONOVNO POMAŽU: Na Kampusu treću godinu za redom održan međunarodni projekt “72 sata bez kompromisa”

Studentski centar Rijeka ponovno se pridružio međunarodnom projektu koji promiče zajedništvo i volonterstvo: naime održana je akcija “72 sata bez kompromisa”.

“72 sata bez kompromisa” animira mlade i promiče solidarnost te se provodi u devet europskih zemalja, a Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta. Moto ove godine je Ostavi trag.

Projekt u Rijeci organizira Ured za mlade Riječke nadbiskupije i održava se do 15. listopada. Pokrenuli su ga prije četiri godine mladi koji aktivno sudjeluju u Uredu za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

Posebnost projekta je upravo u riječi ‘beskompromisnost’. Mladi koji se prijave za sudjelovanje na ovom projektu daruju svoje vrijeme, talente i radosti onima kojima je potrebno, a za sve ostalo brinu se organizatori projekta.

Ove godine organizirano je 12 akcija u suradnji s različitim udrugama, ali i ustanovama, a radi se o ovim akcijama: volontiranje u Dječjeg doma Ivana Brlić-Mažuranić, suradnju s Triatlon klubom Triton, Udrugom 21, Domom za psihički bolesne osobe Turnić, Prihvatilištem za beskućnike „Ruže sv. Franje”, Crvenim križem i naravno eko akcija na Kampusu. Volonteri će također sudjelovati u pripremi događaja povodom Mjeseca ružičaste vrpce za koji udruga Srce priprema koncert Bože Vreće u HNK Ivan pl. Zajc.

Kada je riječ o Kampusu – akcija se tu provodi već treću godinu.

Volontere je koordinirao naš djelatnik Alen Kasić iz Službe za organizaciju slobodnog vremena studenata, a studenti koji su došli baš su bili vrijedni – čistile su se lokacije odnosno zelene površine oko paviljona SN Trsat.

Nakon akcije, svim volonterima SCRI je osigurao topli obrok.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme