svjetionik.scri.hr

FOTOAPARAT U RUKE I FOTKAJ: U tijeku nagradni natječaj Grupe ČISTO% – Fotolov

Grupa ČISTO% i Studentski centar Rijeka nastavljaju sa svojim aktivnostima u području zaštite okoliša.

Podsjetimo, grupa ČISTO%, ima za cilj podizati raznim projektima ekološku svijest djelatnika Centra, ali i svih njegovih korisnika.

Tako je pokrenut još jedan ciklus njihovog već prepoznatljivog nagradnog natječaja – a riječ je o FOTOLOV – u.

U okviru ovog natječaja studenti šalju fotografije na temu prirodnih ljepota Kvarnera. ali i cijele lijepe naše. Nije važno je li fotka napravljena mobitelom ili profi aparatom.

Cilj ovog natječaja nije samo popularizacija fotografije među mladima već i prezentacija naše Primorsko – goranske županije odnosno njezinog zelenog gorskog dijela i plavog dijela – jadranskog.

Najbolji radovi će biti nagrađeni temeljem odluke stručnog povjerenstva.

Nagrade su za – prvo mjesto poklon bon u iznosu od 300 kuna koji se može potrošiti u Student shopu SCRI -a te besplatno noćenje za jednu osobu u planinarskoj kući Frbežari, druga nagrada je poklon bon u iznosu od 200 kuna koji se također može potrošiti u Student shopu, a treća nagrada je poklon bon u iznosu od 100 kuna.

Rok za slanje radova je 1. listopada 2021. godine, a fotografije se s osobnim podacima zaprimaju putem emaila: cistoposto@scri.hr.

– Djelujući lokalno utječemo pa iako skromno na globalni rezultat, komentra ovaj projekt voditeljica Grupe ČISTO% Neža Kurilić.

– Očuvanjem i zaštitom lokalnih resursa potičemo održivi razvoj te pokazujemo brigu za budućnost i buduće generacije. Fotolov je umjetnost budućnosti odnosno umjetnost koja je u skladu s politkom zaštite okoliša. Stoga otiđite u prirodu, uživajte u prizorima, fotkajte i šaljite nam svoje radove kako bi i drugi ljudi uživali u motivima koji su vas oduševili. Naravno, bilo kakva negativna intervencija na prirodu i okoliš ne dolazi u obzir, zaključila je voditeljica grupe ČISTO%.

Kako je to bilo prošle sezone i tko su bili naši nagrađeni studenti pogledajte ovdje.

(priprema LJ. H.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!