svjetionik.scri.hr

INNO2MARE: Sveučilište u Rijeci partner u vrijednom projektu za jačanje maritimnih inovacijskih ekosustava Jadrana i Slavonije

U okviru izuzetno kompetitivnog programa Obzor Europa, Europska komisija, financirat će se s pet milijuna eura projekt INNO2MARE, a Sveučilište u Rijeci partner je na ovom projektu u kojem sudjeluje ukupno 19 organizacija iz Hrvatske, Slovenije i Belgije.

Projekt je prijavljen u ožujku 2022. na poziv Excellence hubs, s ciljem osnaživanja regionalnih inovacijskih ekosustava u novim članicama Europske unije putem prekogranične suradnje na zajedničkoj istraživačko-inovacijskoj strategiji. 

INNO2MARE će omogućiti jačanje kapaciteta ekosustava Zapadne Slovenije i Jadranske Hrvatske za izvrsnost u istraživanjima i inovacijama putem niza zajednički osmišljenih aktivnosti usmjerenih na digitalnu i zelenu tranziciju maritimnih industrija.

Projektni konzorcij će, temeljem dubinskog mapiranja i analize potreba dvaju ekosustava, izraditi dugoročnu istraživačko-inovacijsku strategiju usklađenu s regionalnim, nacionalnim i EU politikama, kao i zajednički akcijski i investicijski plan, s konkretnim koracima za stvaranje koordiniranih, otpornih, atraktivnih i održivih maritimnih inovacijskih ekosustava.

Očekivanja su da će projektne aktivnosti obuhvatiti više od 1.000 sudionika iz akademske i poslovne zajednice, vladinog i civilnog sektora te širu zajednicu. 

Uz Sveučilište u Rijeci i njegove sastavnice Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, Tehnički fakultet, Pomorski fakultet i STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, partneri projekta iz hrvatskog inovacijskog ekosustava su i MS Tech d.o.o., Maritime Center of Excellence d.o.o., Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije – Prigoda, Centar tehničke kulture Rijeka, URBANEX i Regionalna energetska agencija Kvarner – REA.

Ovaj projekt provoditi će se tijekom sljedeće četiri godine.

Više o svemu dostupno je i ovdje.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!