svjetionik.scri.hr

ŽELIŠ PLANINARITI I UČLANITI SE U PLANINARSKI ODSJEK INDEX?: Evo kako to učiniti!

Želiš planinariti i upoznati ljepote našeg kraja kroz aktivnosti Odsjeka Index koji je osnovan temeljem sporazuma između Studentskog centra Rijeka i PD Kamenjak – nema problema- evo kako se to može napraviti.

  1. Treba ispuniti pristupnicu koja se može pronaći na stranici www.pd-kamenjak.hr u izborniku “O nama” te uplatiti godišnju članarinu. Dokaz o uplati najbolje poslati na email: kruno.topolski@uniri.hr, ali može ju i osobno donijeti u PD Kamenjak.
  2. Članarina za studente iznosi 70 kuna, a za zaposlene 120 kuna. Izrada planinarske iskaznice je 15 kuna.
  3. Izleti su već organizirani do početka ljeta, a svi članovi će na vrijeme dobiti sve potrebne informacije o samom njihovom tijeku.
  4. Ako ste već član nekog planinarskog društva i imate važeću markicu za tekuću godinu nije se potrebno dodatno učlanjivati u PD Kamenjak te se slobodno možete prijaviti za izlete.

Do lipnja se očekuje organizacija tri planinarska izleta

Do mjeseca lipnja planiramo održavanje tri izleta i to svaki mjesec po jedan izlet. Prvi planinarski izlet sve zainteresirane očekuje već 17. travnja 2021. godine, a ruta će biti od Kampusa preko Mlikaričinog puta do Sv. Ane i potom nazad do Kampusa. U svibnju se očekuje izlet u Ponikve, jezero kojeg “ponekad ima, a ponekad ne” jer se za vrijeme kišnih razdoblja slivne i podzemne vode skupljaju u dolini stvarajući jezero. Tako ponekad za takvih dana možete vijdeti ronioce, a tijekom proljetnih dana možete vidjeti planinare koji otkrivaju čari ovog predivnog kraja. I za posljednji izlet do ljeta posjetiti će se Tuhobić s kojeg se pruža jedinstveni pogled na obližnje vrhove s jedne, te more i otoke s druge strane. Planinarski izleti će se ponovno organizirati početkom nove akademske godine te će se popis izleta prilagoditi tadašnjim epidemiološkim uvjetima i objaviti na stranicama Studentskog centra Rijeka.

Zato se učlanite u planinarsko društvo i uputite se u čari istraživanja planinskih vrhova našeg kraja.

Biti planinar ima nekoliko prednosti…

Cilj cijele priče je ponuditi mladima odnosno studentima, radnicima Studentskog centra u Rijeci, ali djelatnicima Sveučilišta u Rijeci – alternativu u ovo doba korone, a to je prije svega priroda, rekreacija te novi oblik druženja na otvorenome.

I da…nije na odmet ponoviti da biti član nekog planinarskog društva uz ono da je planinarenje dobro za naše zdravlje – ima nekoliko prednosti:

– u slučaju ozljede u prirodi član planinarskog društva je osiguran

– ostvaruje popuste pri kupovini planinarske opreme u pojedinim trgovinama

– te mu je ulazak u planinarske domove i nacionalne parkove diljem Hrvatske povoljniji od uobičajene cijene.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme