svjetionik.scri.hr

8. MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI FESTIVAL: Tematski fokus STIFF -a ove godine tijelo

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u suorganizaciji s udrugom Filmaktiv organizira 8. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF satkan od studentskih i debitantskih filmova iz cijeloga svijeta koje je ove godine oblikovao tematski fokus — Tijelo.

Festival počinje u četvrtak 4. 11. 2021. u 19 sati – pravo slavlje studentskih i debitantskih filmova iz cijeloga svijeta. Uz 38 filmova iz 17 zemalja svijeta koji su selektirani između čak 743 prijavljena filma, na programu 8. STIFF-a očekuje nas i bogati popratni program: međunarodna izložbe U prijenosu pod kustoskom palicom Elene Apostolovski u Galeriji SKC te program razgovora s autorima i autoricama u foajeu Art-kina.

Filmovi su kao i svake godine organizirani u formi kuriranih programskih blokova, a cijeli program dostupan je na službenoj stranici festivala.

Osim divnih filmskih priča studentica i studenata iz cijeloga svijeta, studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci vrlo su važan dio STIFF tima. Osim što su dio službenog žirija koji bira filmske pobjednike i dodjeljuje nagrade (ovogodišnje studentske predstavnice su Matija Zanoškar, Sara Huskić i Ana Klepo), volonterski timovi zaslužni su i za prijevode, PR i društvene mreže, koordinaciju glavnog i izložbenog programa te gostiju, kao i za snimanje i fotografiranje.

APURI studentice tradicionalno su zaslužne za službeni dizajn festivala kojeg ovu godinu potpisuje autorica Gea Rajić.

Program se održava u Art-kinu i Galeriji SKC te je besplatan za sve sudionike i sudionice.

STIFF će biti održan prema važećim epidemiološkim mjerama koje propisuju obavezno nošenje zaštitne maske u svim zatvorenim prostorima Art-kina (i tijekom trajanja projekcije), održavanje fizičke distance među posjetiteljima (uz nužno poštivanje dodijeljenog broja sjedala u dvorani Art-kina) i dezinfekciju ruku. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme