svjetionik.scri.hr

EGAT: Otvorene prijave za European Green Activists Training

Otovrene su prijave za European Green Activists Training (EGAT) – projekt koji organizira europska organizacija Green European Foundation u suradnji s udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor. Projekt se u Hrvatskoj održava sedmu godinu zaredom, a u njemu je do sada sudjelovalo više od 120 mladih srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca iz svih dijelova Hrvatske. 

Cilj projekta je upoznati sudionike s zelenim temama (klimatske promjene, bioraznolikost i zaštita okoliša, ljudska prava i demokracija, feminizam, aktivno građanstvo), zelenim politikama i politikama održivog razvoja, institucijama Europske unije te kroz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva. 

Mnogi su dosadašnji sudionici ostali aktivni u području održivog razvoja, zelenih politika, dok su neki čak dobili i priliku za stažiranje i zaposlenje u institucijama EU -a.

Osim Hrvatske, u EGAT projektu sudjeluju i organizacije iz drugih članica Europske unije. Projekt se sastoji od dva nacionalna treninga na Sljemenu i jednog studijskog posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu, a troškovi smještaja, prehrane i prijevoza su u potpunosti pokriveni.

Prijave su otvorene do 22. rujna 2023. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko Google obrasca ili posalti upit na info@zeleniprozor.hr za više informacija.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme