svjetionik.scri.hr

GKR: Odjel Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka uskoro se zatvara – evo što trebaju znati članovi

Središnji odjel Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka, najpopularnije gradsko mjesto za dolazak do lijepe književnosti, od 4. rujna 2023. trajno zatvara vrata – čime će započeti finalna faza nastanka nove knjižnice, a koja će se nalaziti u kompleksu “Benčić”.

Jer zapravo zatvaranjem ovog Odjela počinje preseljenje građe iz “File” – u novu zgradu Benčić, a radi se o čak 67.648 knjiga.

Oni koji ne stignu vratiti posuđene knjige u ovaj Odjel, iste će moći vratiti kada se otvori nova zgrada, a za njih do tog trenutka neće se obračunavati zakasnina.

Važno je napomenuti kako je Filodrammatica jedini odjel koji se zatvara, a sve ostale lokacije GKR – a, pa i Središnji odjel Palača Modello te Narodna čitaonica nastavljaju s redovnim radom.

Radno vrijeme Filodrammatice do konačnog zatvaranja je:

ponedjeljak, srijeda, petak8,00 – 14,00
utorak, četvrtak13,30 – 19,30
subota8,00 – 13,00

Naime, cilj je da se građa preseli postupno – tako će se tek kada se Filodrammatica preseli, postupno krenuti i u preseljenje građe iz Palače Modello. A za kraj slijedi i Narodna čitaonica.

Radi lakšeg snalaženja savjet je što više koristiti digitalne resurse GKR -a i mogućnosti pružene putem katalog.gkr.hr i Rijeka City Carda te redovito pratiti novosti na njihovom mozaičnom portalu GKR – Magazin to jest ovdje, a tu su i društvene mreže Instagram, Facebook).  

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme