svjetionik.scri.hr

IZLETI I PUTOVANJA: Želiš li negdje otputovati za vrijeme Adventa? Evo gdje vas sve ovog puta vodimo…

Radovljica-Kranjska gora, Ljubljana, Klagenfurt-Velden, Zagreb, a za kraj prava poslastica – zimovanje u Sarajevu odnosno skijanje na Jahorininazivi su izletničkih destinacija i jednog putovanja koje smo za vas pripremili, a u suradnji s riječkom putničkom agencijom ABC travel, s terminom polaska u vrijeme Adventa.

Studentski centar Rijeka to jest Služba za organizaciju slobodnog vremena studenata opet je pripremila izlete/putovanja, a koji su cjenovno prilagođeni upravo za vas. Stoga iskoristi ovu priliku, odaberi nešto od ponuđenoga te otputuj negdje (makar i na jedan dan), i to u periodu kada gradovi poprime jedan poseban svečarski šarm. Ili se jednostavno nagradi jednim zimovanjem.

Adventiraj se sa SCRI i agencijom ABC travel!

VAŽNO: Prodaja karata isključivo preko agencije ABC travel, Trpimirova ulica 5A (051/621-700), odnosno rezervacija/prijava putem weba. Prilikom obračunavanja popusta agencija će zatražiti x-icu, kao potvrdu studentskog statusa.

Pa idemo redom.

Prva destinacija je Radovljica-Kranjska gora.

Termin polaska je 3. prosinca, cijena karte s popustom za studente je 34,51 €/260,00 kuna, a polazak je u 7 sati ujutro.

PLAN IZLETA

Polazak s Jelačićevog trga u Rijeci u 07:00 sati. Slijedi vožnja prema Sloveniji uz kraća zaustavljanja putem radi odmora prema potrebama putnika.

Dolazak uz Radovljicu čiji je stari grad jedan od najbolje očuvanih gradskih struktura u Sloveniji, s kućicama koje datiraju iz 15. i 16. stoljeća. Ovaj šarmantni grad će Vas definitivno očarati svojim položajem, s raznolikom sačuvanom arhitekturom, ali i muzejima i galerijama, kao i drugim atrakcijama. Svaki kutak ovog gradića odiše poviješću i priča zanimljive priče iz prošlosti.

Radovljica je poznata i po dugoj tradiciji izrade medenjaka i licitarskih srca. Kupite originalne suvenire i poklone, uživajte u mirisima slastica i okusima medenjaka koji dodatno doprinose predblagdanskom ugođaju.

Potom slijedi okupljanje grupe i odlazak prema jezeru Jasna; umjetnom jezeru kojeg tvore dva manja jezera uz ušće potoka Velike i Male Pišnice. Kratko slobodno vrijeme za šetnju i fotografiranje pokraj brončanog kipa kozoroga te uživanje u čarobnom pogledu na Julijske Alpe.

Okupljanje grupe i polazak prema Kranjskoj gori, omiljenoj destinaciji ljubitelja zimskih sportova. Slobodno vrijeme za kavu, šetnju i kupnju suvenira.

U kasnim poslijepodnevnim satima slijedi okupljanje grupe i polazak prema Hrvatskoj. Ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Rijeku u večernjim satima.

A kartu ako si se odlučio/la za ovaj izlet kartu rezerviraj ovdje.

Radovljica

Druga destinacija – Ljubljana.

Svi oni koji su željeli na našem posljednjem izletu upoznati Ljubljanu, a nisu uspjeli zbog vrlo dobrog interesa – opet im se pruža prilika da upoznaju glavni grad Slovenije. Ali, ovog puta kada je Ljubljana posebno ukrašena.

Termin polaska je 4. prosinca, u 10 sati, s Jelačićevog trga. Cijena za studente je 22,56 €/170 kn.

PLAN IZLETA

Plazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 10:00 sati. Vožnja udobnim turističkim autobusom prema Ljubljani – najzelenijoj europskoj prijestolnici, sjecištu kultura, gastro – centru središnje Europe. Prošetat ćemo do svih značajnijih znamenitosti starog gradskog središta.

Obilazak ćemo započeti ispred barokne zgrade gradske vijećnice i nastavljamo kroz stari centar grada poznat po jedinstvenom arhitektonskom izgledu, kojeg označavaju barokne i secesijske građevine i djela arhitekta Jože Plečnika; odlazimo do centralne tržnice, katedrale Sv. Nikole, Zmajevog mosta, Prešernovog trga…

Nakon razgleda, slobodno vrijeme za individualne programe i uživanje u predbožićnom duhu Ljubljane. Moći ćete štandove, kupiti suvenire, darove i uživati u mirisima slastica i kuhanog vina.

Okupljanje grupe prema dogovorenom vremenu te povratak prema Rijeci u večernjim satima.

Ako si se odlučio/la za ovaj izlet kartu rezerviraj ovdje.

Ljubljana

Sljedeća destinacija je Klagenfurt-Velden.

Termin polaska je 10. prosinca, cijena s popustom za studente je 280,00 kn/37,16 €, a polazak s Jelačićevog trga u 07:00 sati ujutro.

Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju, uz kraća zaustavljanja putem prema potrebi grupe do Klagenfurta.

Po dolasku u Klagenfurt slijedi kraći razgled grada uz pratitelja putovanja: Katedrala Sv. Trojstva, Alter Platz, stara i nova vijećnica, Landhaus, Sv. Egid, Neuer Platz s fontanom zmaja,…

U prekrasnim renesansnim dvorištima koji pričaju svoju priču, danas se mogu pronaći mnogobrojne trgovine poznatih marki kao i tipični restorani koji nude austrijske, ali i internacionalne specijalitete.

Nakon razgledavanja grada slobodno vrijeme za vlastite programe; šetnja gradom, uživanje u kavi, kuhanom vinu ili obilasku Božićnog sajma na središnjem gradskom trgu. Uz tople lampice i njihovo blještavilo, pahulje snijega i brojne gastronomske lokacije pripremamo se za najljepši blagdan u godini.

Prema dogovorenom vremenu slijedi okupljanje grupe i nastavka vožnje do gradića Velden am Wörthersee kojeg zovemo i Grad anđela. Najveća atrakcija adventa je golemi plutajući adventski vijenac u zaljevu ispred dvorca Velder, Betlehemske jaslice u prirodnoj veličini kao i anđeoska slastičarnica te pošta za božićne čestitke.

Povratak prema Rijeci i dolazak u kasnim večernjim satima.

Ako želiš u vrijeme adventa upoznati ove austrijske gradove kartu rezerviraj ovdje.

Klagenfurt

Četvrta destinacija je Zagreb.

Terimn polaska je 17. prosinca, a cijena s popustom za studente je 31,85 /240,00 kn. Polazak je u 10 sati.

Vodimo vas na jednodnevni izlet u Zagreb. Doživite čaroliju najpoznatijeg Adventa u Hrvatskoj, Adventa u Zagrebu.

U 10:00 ujutro polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga. Vožnja udobnim turističkim autobusom u smjeru Zagreba.

Po dolasku u Zagreb slijedi razgled grada i adventskih lokacija uz agencijskog pratitelja – vodiča putovanja. Upoznajte Zagreb čije ulice i spomenici žive tisućljeće. Zagrebačko srce je Trg bana Josipa Jelačića, jedan od simbola prepoznatljivih zagrebačkih razglednica. Najduža zagrebačka ulica – Ilica, priča stotine povijesnih zanimljivosti. Preko Ilice uspinjačom najbrže se stiže na Gornji grad. I na kraju te jedinstvene vožnje baš ste pred kulom Lotrščak, izgrađenom još u 13. stoljeću. Nakon razgleda uz vodiča slijedi slobodno vrijeme za uživanje u Adventu.

Miris kuhanog vina, medenjaka, zvuk zvončića… Na čak 14 lokacija u gradu očekuje Vas bogata gastro ponuda, Fuliranje, Advent na Strossu i naravno na mjestu gdje je sve počelo – Zrinjevac. Glazbeni paviljon postaje dom božićnih klasika i valcera, a miris štrukli vodi Vas u neko davno zaboravljeno vrijeme Božića…

Okupljanje grupe prema dogovorenom mjestu u 20:00 sati i povratak u smjeru Rijeke. Očekivani povratak u kasnim večernjim satima.

Zagreb

I za kraj poseban paket zimovanja.

ZIMOVANJE SKIJANJE NA JAHORINI ILI WELLNES U HOTELU TERME **** ZA STUDENTE, od 2.1.2023. do 8.1.2023.

Cijena za studente: 360,58 € /2.722,00 kn

Provedite odmor na olimpijskoj ljepotici Jahorini, planini čiji je veći dio proglašen Nacionalnim parkom sa dvadeset i pet kilometara novo-uređenih skijaških staza prilagođenih za sve profile skijaša.

Nakon aktivnog dana opustite se u hotelskim saunama i bazenima te razgledavanju magičnog Sarajeva.

PLAN PUTA :

· 2. siječanj 2023.: Polazak s Jelačićevog trga u Rijeci u 7:00 sati, Dolazak u Sarajevo oko 17:00 sati, piće dobrodošlice i smještaj po sobama. Od 18:00 do 21:00 sati buffet večera, slobodno vrijeme, noćenje

· 3. – 7. siječanj 2023.: Buffet doručak od 7:00 do 9:30 sati, u 10:00 sati odlazak na Jahorinu, cjelodnevni boravak na skijalištu, u 16:00 sati povratak u hotel, buffet večera od 18:00 do 21:00 sati, slobodno vrijeme, noćenje.

· 8. siječanj 2023.:Buffet doručak od 7:00 do 9:30 sati, u 10:00 sati polazak za Rijeku.

· Dolazak u Rijeku u večernjim satima.

U CIJENU UKLJUČENO: Smještaj u hotelu Terme 4* u ½ i 1/3 sobama na bazi 6 polupansiona (doručak, večera, noćenje), prijevoz modernim turističkim autobusom Rijeka – Sarajevo i Sarajevo – Rijeka, pratitelj putovanja, svakodnevno korištenje zatvorenog bazena, fitnessa i saune u hotelu Terme****, svakodnevni transfer hotel-skijalište-hotel, troškovi organizacije putovanja, jamčevina za TPA, PDV.

CIJENA NE UKLJUČUJE: Ski pass : 1 dan 37 €, 2 dana 62,50 €, 3 dana 88,00 €, 4 dana 114,00 €, 5 dana 132,50 €, doplata za jednokrevetnu sobu 91,00 kn/dan, ukupno 546,00 kn/72,47 €. Putno osiguranje (moguće ugovoriti preko agencije).

VAŽNO; Navedena cijena je za jednokratno plaćanje – gotovinom, transakcijski račun, netbanking, plaćanje karticama jednokratno ili do 12 rata bez kamata (cijena za kartice 2.858,00 kn/378,90 €).

Ponuda je sastavljena na bazi minimalno 35 putnika. Za ovu ponudu vrijede opći uvjeti putovanja turističke agencije ABC Travel iz Rijeke. U slučaju otkaza putovanja odlukom stožera zbog epidemioloških mjera, agencija vraća cijeli iznos uplate.

Sve informacije o ovom zimovanju zatraži u agenciji. Više i ovdje.

Fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme