svjetionik.scri.hr

RIJEČKA TRADICIJA: Evo tko sve nastupa na ovogodišnjem 44. Ri Rock festivalu

Ovogodišnje izdanje 44. Ri Rock festivala, što će se ove godine održati u Omladinskom kulturnom centru Palach u Rijeci u petak i subotu, 9. i 10. prosinca, nastavlja tradiciju pružanja podrške alternativnoj riječkoj sceni kroz dodjelu nagrade Ri Rock Kipić, nastupe prijavljenih bendova i glazbenika, ali i uz nastupe afirmiranih bendova koji će uveličati proslavu još jednog izdanja ovog dugovječnog festivala.

Kako najavljuje Udruga Ri Rock, kao headlineri vikenda nastupit će legende riječke scene Grč koji ove godine slave čak 40 godina postojanja, punkeri Loš Primjer iz Požege, One Possible Option koji je 2020. nagrađen Ri Rock Kipićem za Izvođača godine i poznati zametski zavirivači u čašice i punk celebrity Krešo i Kisele Kiše!

Pridružit će im se i prošlogodišnji dobitnici nagrade Ri Rock Kipić u tri glavne kategorije: Mrave Brojim za kategoriju Izvođač 2021. godine, Žulj za najbolji album 2021. godine i Soulcase kao Nove Nade 2021.

Obje večeri će Ri Rock veteran, glazbeni selektor Grga, na Izgubljenom flooru u Palachu birati samo najbolje od riječke scene.

Svečana dodjela nagrade Ri Rock Kipić

Kao i prijašnjih godina Udruga Ri Rock po peti put dodijelit će nagrade Ri Rock Kipić kako bi se pružila podrška i ukazalo na rad glazbenika alternativnog izričaja koji su u 2022. godini objavili singlove, albume, spotove te na druge načine gradili rock scenu. Osim toga, Ri Rock Kipićima želi se istaknuti i umjetnike koji su im u tome pomogli stvarajući dizajne njihovih albuma, majica i spotova. Stručni žiri sastavljen od bitnih aktera Ri Rock scene odabrat će pobjednike u sedam kategorija u znak zahvale što su svojim trudom i radom uveličali i unaprijedili riječku rock scenu.

Svečanu dodjelu Nagrade Ri Rock kipić vodit će dugogodišnja voditeljica Lorena Zec, a ove godine pridružit će joj se Mirilo Mirić. Obje su članice Centra za nenasilje i ljudska prava SOS Rijeka, koji s Udrugom Ri Rock surađuje više od 10 godina kako bi se ukazalo na to da su ravnopravnost, nenasilje i ljudska prava niti vodilje i riječkog rocka.

Ulaznice

Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 60,00kn/7,96 €, a na dan 70,00 kn/9,29 € dok festivalska ulaznica iznosi 100,00kn/ 13,27€ u pretprodaji, a na dan 120,00 kn/15,93 €.

Ulaznice su dostupne za kupnju online putem sustava https://core-event.co/, a bit će u prodaji i na ulazu u Palach na dane održavanja festivala.

Posjetitelje se poziva da još jednu godinu posjete jedan od najdugovječnijih festivala u Europi i podrže rad glazbenika, Udruge Ri Rock i ostalih aktera riječke rock scene te se zabave uz bogat program održavajući tradiciju festivala i uživajući u najboljim notama koje Rijeka i okolica nudi.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme