svjetionik.scri.hr

NATJEČAJ: Fondacija Europskog foruma Alpbach dodjeljuje stipendije za mlade

Studenti, prijavite se na natječaj za stipendije – Europskog Foruma Alpbach!

O čemu je riječ?

Europski Forum Alpbach platforma je osnovana 1945. godine i okuplja angažirane mlade ljude i vodeće stručnjake iz poslovnog svijeta, politike i međunarodnih odnosa, akademske i znanstvene zajednice te civilnog društva iz cijelog svijeta s ciljem razvoja ideja za osnaživanje i demokratski razvoj Europe.

Ove će se godine konferencija u austrijskom Alpbachu održati od 19. kolovoza do 2. rujna, uz naglasak na tehnologiju i inovacije te snažnu kulturno-umjetničku komponentu programa, s četiri glavne teme konferencije: ekonomska suverenost Europe, sigurnost Europe u multipolarnom svijetu, jačanje demokracije i borba protiv klimatskih promjena i očuvanje okoliša.

Rok je do 31.ožujka, stipendija iznosi 2.000 eura! Dobivaš i dnevni džeparac!

EFA Fondacija će u 2023. godini za sudjelovanje u Forumu dodijeliti oko 400 stipendija za mlade iz cijelog svijeta.

Natječaj za stipendije otvoren je do 31. ožujka, a prijaviti se mogu mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu.

Dakle:

Puna stipendija u iznosu od 2.000 eura – pokriva troškove sudjelovanja u svim dijelovima programa, smještaja (14 noćenja s doručkom), lokalnog prijevoza (autobus, žičara), posjeta lokalnim turističkim atrakcijama i dnevni džeparac u iznosu od 20 eura.

Stipendija jedino ne pokriva troškove povratne karte do mjesta događaja. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme