svjetionik.scri.hr

NATJEČAJ: Obrada dokumentacije za studentski smještaj bliži se kraju, sljedeći tjedan prva privremena rang lista

Obrada dokumentacije pristigle na Natječaj za ostvarivanje prava studenata u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2023./2024. polako se privodi kraju, a kako saznajemo obrađeno je preko 76 posto pristiglih predmeta.

Podsjetimo, Natječaj je Studentski centar Rijeka raspisao 30. lipnja, bio je otvoren do 26. srpnja, a na njega je pristiglo preko 2.100 molbi.

Prva privremena rang lista bit će objavljena u srijedu 9. kolovoza, na službenim strancima Studentskog centra Rijeka. Nakon objave te liste, studenti imaju pravo na prigovor u roku od 8 dana.

-Bodovi se ostvaruju sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja, rekla nam je voditeljica natječaja pri SCRI -u Marta Slavuj, dodajući:

-Studenti koji se više godina za redom prijavljuju već su dobro upoznati s prijavom i kod njih ima vrlo malo pogreški u dokumentaciji koja se šalje, dok brucoši nerijetko pošalju nepotpunu dokumentaciju ili ne prilože potvrdu temeljem koje ostvaruju određene bodove, ali vjerujem da će i oni kroz naredne godine naučiti što je sve potrebno priložiti. Uvijek mi je žao vidjeti da se netko potrudio, ali ga moramo isključiti iz obrade jer nedostaje neki od osnovnih obrazaca, zaključila je Marta Slavuj.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme