svjetionik.scri.hr

POZIV SKC-a: Pošalji svoj rad i kreiraj kalendar za 2022. godinu

Studentski kulturni centar (SKC) još do 21. 11 zaprima ilustracije koje će se koristiti za izradu kalendara za 2022. godinu.

Prijaviti se mogu studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci, alumni umjetničkih akademija te mlade umjetnice i umjetnici. Uz rad je potrebno priložiti vrlo kratku biografiju autora odnosno autorice te kratki opis rada uz eventualnu napomenu ukoliko ciljate na određeni mjesec u kalendaru. Jedan autor može poslati maksimalno tri rada.

Zaronimo zajedno kroz razne ilustracije u 2022. godinu!

Studentska svakodnevica često je prepuna obaveza, ali i rituala, navika od kojih se ne možemo odvojiti, aktivnosti koje s nekim dijelimo ili koje pak predstavljaju vrijeme koje provodimo sami sa sobom.

-No, dok sjedite na zamornom predavanju ili uz laptop na kojem ponovno pišete seminarski rad ili ste možda u trošnom uredu na nekom honorarnom dosadnom poslu ili ste zatvoreni u svojoj studentskoj sobi jer vani strašno puše i hladno je ili ste pak osuđeni na tu istu sobu jer ništa ne radi i sve je zatvoreno, …recite nam ilustracijom, gdje biste voljeli biti baš u tom trenutku; u čijem društvu, na kojem mjestu…što biste voljeli raditi? Je li to neko mjesto samo u vašim mislima ili je ono stvarno? Čuje li se neka glazba ili zvukovi? Prizovite ga ilustracijom, stoji u pozivu SKC -a.

Radovi moraju biti u crno-bijeloj boji te su dozvoljene sve crtačke tehnike. Prijave se zaprimaju putem Google obrasca.

Kalendar će se tiskati u crno-bijeloj boji dimenzija A5.

Odabrane autorice i autore će se kontaktirati najkasnije do 25.11.2021. Predstavljanje kalendara i druženje s autorima održat će se sredinom siječnja 2022. godine u Galeriji SKC u Rijeci. Sretno!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme