svjetionik.scri.hr

SLOBODNO VRIJEME: Iza nas još jedan tjedan raznovrsnih aktivnosti

Iza nas je još jedan tjedan raznovrsnih aktivnosti koje je Služba za organizaciju slobodnog vremena studenata pripremila za studente Sveleučilišta i Veučilišta u Rijeci.

Prošli tjedan smo započeli s ciklusom radionica Zablistaj pred poslodavcem, a koju smo proveli u suradnji s Uredom za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra.

Cilj radionice je bio pripremiti studente za jedan vrlo važan segment koji će uslijediti nakon studiranja, a to je – tržište rada. Ove vještine i znanja važno je razvijati već i tijekom studija. Ciklus radionica je bila podijeljen u dva dijela – u prvom radionici održanoj 10. 11. 2021. tema je bila izrada životopisa i motivacijskog pisma, a u drugoj radionici koja se održala 11.11.2021. govorilo se o tome kako se pripremiti za selekcijski intervju. Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra namijenjen je pružanju usluga koje će studentima omogućiti upoznavanje s različitim mogućnostima profesionalnog razvoja te stjecanje znanja i vještina koje su im potrebne za uspjeh na radnim mjestima budućnosti i ostvarenje vlastitih profesionalnih potencijala, a za više informacija pogledajte njihove internetske stranice.

Učimo kako se pripremati za intervju…

Kraj tjedna je bio rezerviran za Sadnju stabala na Kampusu, Pub kviz te izložbu Foto grupe Baltazar.

Sadnju su u suradnji organizirali Studentski centar Rijeka i Sveučilište u Rijeci, a u okviru nacionalne kampanje “Zasadi drvo, ne budi panj“. Uglavnom, Kampus je bogatiji za 50 stablašica, a više se o cijeloj akciji može pročitati ovdje.

Vesela ekipa studenata i studentica na akciji sadnje

U četvrtak 11. 11. 2021. je održan i drugi Pub kviz koji je, kao i prethodni, bio odlično posjećen. Tema je ponovno bila opća kultura te su se mogla pronaći pitanja od zdravstva, filmova, kemije, umjetnosti itd. Kviz je vodio student i kvizaš Leopold te je svoje snage odmjerilo 9 timova. A kada je riječ o izložbi Foto grupe Baltazar – u okviru nje izloženi su foto radovi polaznika Foto akademije. O izložbi se više može pročitati ovdje, te ju možete pogledati u restoranu Kampus, a svi oni koji vole fotografiju mogu zapratiti grupu na Instagram profilu (@uniri_foto_grupa_baltazar). Foto grupa postoji od 2017. godine, i ima za cilj popularizirati fotografiju među mladima.

Sudjelujemo u pub kvizu i razmišljamo…

U petak je održana Kestenijada na Kampusu, već tradicionalna jesenska manifestacija koja u prvi plan stavlja pravi jesenski plod – kesten. Kesteni su uvijek fini – a još su bolji kada se jedu u društvu u predivnom jesenskom ugođaju. Malo više informacija o ovom događaju možete pronaći i na našim društvenim mrežama (više ovdje i ovdje).

Romantičan ugođaj Kestenijade u Studentskom centru Rijeka

Za vikend, Služba za organizaciju vremena studenata umjesto planinarskog izleta, a radi najavljenog lošeg vremena, ponudila je opciju – izlet Kastavskom šumom dok se u nedjelju organizirao posjet Azilu za pse na Viškovu Društva za zaštitu životinja Rijeka. Kastavska šuma je predivna šetnica koja nudi tri staze, a samo su se najhrabriji upustili u ovu šumsku avanturu, usprkos nestabilnom vremenu. Ovaj put hodalo se srednjom stazom poznatijom kao “puž” uz jesenski ugođaji dobru zabavu.

Pripremamo se za hodanje predivnom Kastavskom šumom….

Kada je riječ o azilu, studenti su prilikom posjeta- pomagali u čišćenju, hranjenju i šetnji životinja. Studentski centar Rijeka je financirao prijevoz do skloništa, a kupilo se i nešto hrane za ove napuštene šapice. Interes je za azil bio velik, ali nažalost zbog organizacijskih problema na ovaj kratki izlet moglo je ići šest osoba. No nastaviti će se s organizacijom ove aktivnosti kako bi svi prijavljeni dobili mogućnost odlasku u Azil za pse. Svi koji žele volontirati u azilu uvijek su dobrodošli, a za više informacije pogledajte na njihovoj Facebook stranici

Studenti u posjeti Azilu za pse

Tijekom vikenda putem Facebook stranice Slobodno vrijeme- Studentski centar Rijeka je bilo otvoreno glasanje za naš sljedeći događaj s kojim započinjemo ovaj tjedan, a radi se o Filmskom ponedjeljku. Ova aktivnost pokazuje sve veći interes te je za ovu projekciju bilo zainteresirano preko 90 studenata. No samo onih 20 najbržih je dobilo priliku dobiti besplatnu ulaznicu plaćenu od strane Studentskog centra Rijeka.

Od sportskih aktivnosti, i dalje ide Škola trčanja na Kampusu vol. 3, a trči se dva puta tjednom – utorkom i četvrtkom. Prati portal Svjetionik i facebook mrežu Slobodno vrijeme- Studentski centar Rijeka i na vrijeme se informiraj o našim aktivnostima.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme