svjetionik.scri.hr

RADIONICA PORTRETNE FOTOGRAFIJE: SCRI ugošćuje poznatu hrvatsku fotografkinju – prijavi se!

Služba za organizaciju slobodnog vremena strudenta Studentskog centra Rijeka organizira radionicu fotografije koju će voditi Riječanka Stephany Stefan, pod nazivom “Portrait photography workshop”.

Dakle, tema su portreti.

Radionica će se održati 25., 26., 27.11. u Akvariju (R. Matejčić 5), s početkom u 17 sati. Trajati će tri dana u trajanju od tri sata. Cijena cjelokupne radionice je 250 kuna/33.18 EUR.

Prijave na ovu radionicu zaprimaju se putem isključivo poveznice – ovdje. Po zaprimljenoj prijavi svatko od prijavljenih će dobiti na svoj email daljnje upute za uplatu i slično.

Posebna oprema nije potrebna, ako je imaš u redu je – no dovoljan je i mobitel.

Studenti će kroz teoriju naučiti što je portret, o čemu trebaju razmišljati kada kreću u realizaciju istoga to jest kako se pripremiti, odjenuti, opustiti i osvijetliti osobu koja se fotografira – kako bi uspjeli fotografijom prenijeti njezin karakter i željenu emociju, dalje saznajemo.

Upoznat će se sa fotografskom opremom te ju imati priliku koristiti u praksi fotografirajući portrete ostalih polaznika radionica.

-Odlučila sam studentima pokazati svoj pristup u fotografiranju portreta budući da sam sigurna kako će im takva vrsta znanja biti korisna. Ljudi često fotografiraju sebe i svoje bližnje. Odabrati pravi kut, prepoznati smjer svijetla i namjestiti osobu na fotografiji zahtjeva jednu određenu dozu razumijevanja i iskustva. Studenti će kroz ovu radionicu steći uvid u tehnike kojima će moći ovjekovječiti svoje voljene i biti zadovoljni sa svojim radom, rekla nam je Stephany Stefan, objašnjavajući zašto se odlučila upravo za tu temu.

Stephany Stefan je nagrađivana fotografkinja, interdisciplinarna umjetnica, kreativna producentica i poduzetnica.

Zvanje fotografkinje stekla je pri američkom The Art Institute of Atlanta, specijalizirala se u fotografiranju hrane, a što završava pri renomiranoj Italian Food Academy u Milanu. Vlasnica je Stephany Stefan Studia koji postoji već pet godine i putem kojega vodi fotografske edukacije te realizira razne projekte s velikim i malim poduzetnicima, umjetnicima i institucijama iz Hrvatske i inozemstva.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme