svjetionik.scri.hr

SCRI PROSLAVIO 63 ROĐENDAN: Prilagodili smo se izazovnim vremenima te svoju djelatnost proširili i poboljšali

Drugačiji i ambiciozni dvije su riječi koje su obilježile događaj proslave 63. rođendana Studentskog centra Rijeka, koji je upriličen u Akvariju, uz svečani program i uz nazočnost djelatnika, suradnika, posebnih gostiju i poslovnih partnera.

Ovakvo visoki jubileji uvijek je prilika da se rezimira sve ono što je do sada napravljeno, ali da se najave i neki novi projekti, koji slijede.

Tako se u uvodnom govoru moglo čuti da se Studentski centar Rijeka prilagodio izazovnim vremenima te svoju djelatnost proširio i poboljšao, a sve s ciljem kako bi život jednog studenta tijekom studija bio što bolji i kvalitetniji.

– Svaki dan provodimo aktivnosti kako bi poboljšali kvalitetu prehrane i smještaja za naše studente, koji su nam primarni u našem poslovanju. U godinu dana pokrenuli smo dosta, a dosta toga pokušavamo i promijeniti. Zahvalio bih se ovom prilikom i prijašnjem ravnatelju, koji je postavio dobre temelje, a koje ćemo mi pokušati unaprijediti i modernizirati, u govoru dobrodošlice rekao je ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar.

Ravnatelj Manestar osvrnuo se na važnost dvaju projekta koji su pred Centrom – a to je izgradnja novog smještajnog objekta – paviljona na SN Trsat čime će se omogućiti studentima financijski prihvatljiv boravak odnosno otvaranje još jednog ugostiteljskog objekta u centru grada – Slatko&Slano, a koji će se izdvajati ponudom i sadržajima od ostalih ugostiteljskih objekata kojima upravlja SCRI.

Predsjednik Zajednice studentskih centara RH Nenad Milijaš na svečanosti je istaknuo da je SCRI zapravo perjanica u uvođenju noviteta, ali govorio je i o važnosti brige za radnika.

-Jer nema zadovoljnog studenta, bez zadovoljnog radnika. A tu su i naši veliki problemi, koji proizlaze iz činjenice da je teško pronaći kvalitetnu radnu snagu. No, kako ne bi potonuli trebamo se još više biti okrenuti tržištu, našim radnicima, ali i studentima, rekao je Nenad Milijaš.

Predsjednik Upravnog vijeća SCRI -a prof.dr.sc. Alen Jugović naglasak je stavio na problem manjka studenata.

-To se možda nekome može činiti da nije briga Centra, ali jest – jer Centar mora zajedno sa Sveučilištem i svim ostalim sastavnicama činiti jednu komponentu, koja će privlačiti mlade ljude na studij u Rijeku, rekao je prof. dr. sc. Alen Jugović, koji je na svečanosti uputio i veliko hvala svim dosadašnjim ravnateljima i svim djelatnicima, koji su izgradili ali i grade jedan ogroman sustav, koji dnevno proizvede preko 10.000 obroka, upravlja sa 17 objekata – a što je čak jedinstveno i za neka europska, ali i svjetska mjerila.

Rektorica riječkog Sveučilišta prof. dr.sc. Snježana Prijić -Samaržija naglasila je da je Studentski centar Rijeka najstarija i zasigurno najvažnija sastavnica riječkog Sveučilišta te jedan od najvažnijih elemenata riječkog Sveučilišta.

Zahvalila se prijašnjem ravnatelju koji je postavio dobre temelje, te se čestitkama pridružila sadašnjem ravnatelju i predsjedniku Upravnog vijeća, koji su u ovih godinu dana Studentski centar prikazali kao jednu vrlo ambicioznu instituciju, koja ima podršku Rektorata i riječkog Sveučilišta i koji je uvjeren da je smjer centralizacije u pripremanju hrane, zatim definiranju kvalitetne radne snage te u njezinom dodatnom profiliranju – pravi. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme