svjetionik.scri.hr

SIGURNA I ZDRAVA BUDUĆNOST NA RADU: Stručnjaci zaštite na radu studentskih centara sudjelovali na međunarodnoj konferenciji

Uz poruku „Za sigurnu i zdravu budućnost na radu!“ u Opatiji je održana 10. međunarodna konferencija zaštite na radu u regiji Alpe – Jadran „Work 4.0 – Sigurnost i zdravlje na radu” u organizaciji Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti, a na kojoj su sudjelovali i stručnjaci zaštite na radu studentskih centara – Zagreb, Varaždin, te Osijeka odnosno Rijeke.

Ususret digitalnoj i zelenoj tranziciji, dinamičnim promjenama u svijetu rada i brojim izazovima za sigurnost i zdravlje na radu, u središtu ovogodišnje konferencije bile su najaktualnije teme iz sljedećih tematskih područja – uloga EU parlamenta u zauzimanju za sigurnost i zdravlje radnika, zatim se govorilo o zaštiti na radu u regiji Alpe-Jadran, o psihosocijalnim rizicima povezanima s radom i mentalno zdravlje te očuvanju radne sposobnosti, radna rehabilitacija i prilagodba radnih mjesta.

Na konferenciji su sudjelovali stručnjaci zaštite na radu iz SC Zagreb, Osijeka, Varaždina i Rijeke.

– Rast i razvoj znanja i vještina zaposlenika, unapređenje njihove sigurnosti i zdravlja moraju ići ukorak s tehnološkim razvojem. Cjeloživotno usavršavanje svakoga čovjeka imperativ je današnjega društva koje se razvija prema društvu znanja, a posebno to vrijedi za sve osobe kojima je profesionalna zadaća sigurnost i zdravlje na radu. Stručnjaci za zaštitu na radu imaju pravo i obvezu stalnog stručnog usavršavanja kroz izobrazbu i aktivno sudjelovanje u programima stručnog usavršavanja kojima se kontinuirano nadograđuju, produbljuju i proširuju znanja o učinkovitim sigurnosnim praksama i uspješnim pristupima, poručili su organizatori.

Suorganizatori konferencije dobili su certifikat o izobrazbi i stručnom usavršavanju, a koji će se evidentirati u registru stručnjaka zaštitu na radu. (lj.h., foto: l.l.čargonja)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme