svjetionik.scri.hr

SLOBODNO VRIJEME: SKC -e najavio program za lipanj, u ponudi studentski sajam i izložbe

Studentski kulturni centar (SKC -e) najavio je program za studente i studentice za lipanj, a koji će se održavati u galeriji OK u Kružnoj ulici.

Sajam studentskih radova

Prva na redu aktivnost je – sajam studentskih radova.

Kada?

Sajam će se održati 2. 6. (petak) od 15 do 20 sati

Sajam nastoji pružiti vidljivost studentskih radova u lokalnoj zajednici te povezati studentice i studente umjetnosti sa širom javnosti.

Tijekom jednodnevnog događaja 20-ak autora i autorica izložit će svoje najbolje radove te otvoriti mogućnost potencijalnih suradnji s ljubiteljima umjetnosti i onima koji će to tek postati. Mladim umjetnicima prilika je ovo i za stjecanje praktičnog iskustva, jer će javnosti prezentirati prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod, najavljuje organizator.

Klimt – jučer i danas

Slijedeća aktivnost je izložba Klimt – jučer i danas.

Kada?

Otvorenje izložbe Klimt – jučer i danas bit će 9. lipnja u 19 sati.

U sklopu istoimenog studentskog projekta, nakon održane radionice u Muzeju grada Rijeke, galerija će ugostiti tematsku izložbu na kojoj izlažu APURI studentice i studenti: Mariana Ban, David Seferagić Lorenzin, Filip Novak i Anamarija Špicar.

Ovim projektom nastoji se naglasiti važnost slikarskog stvaralaštva Gustava Klimta te stvoriti važnu suradnju između studenata povijesti umjetnosti i slikarstva na Sveučilištu u Rijeci.

Uz Dajanu Vesić, voditelj projekta je FFRI student Ivan Topolovčan.

Igra skulptura

Aktivnost SKC -a završava 30. lipnja u 19 sati kada će se otvoriti diplomska izložba – Igra kao skulptura, koju potpisuje Tin Andonovski.

U svom diplomskom radu Tin Andonovski bavi se izradom interaktivne skulpture koju će i sami posjetitelji izložbe moći graditi i premještati. Autor spaja elemente vizualne umjetnosti, dizajna i razvojne psihologije i omogućava interaktivnu igru i učenje putem zadanih likovnih oblika.

Izložba je dio projekta voditelja Tina Andonovskog, APURI studenta, a projekt se provodi uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

Radno vrijeme Galerije SKC je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme